Pot consuma alcool femeile care alapteaza?

O mamica a testat in laborator cantitatea de alcool prezenta in lapte dupa consumarea anumitor bauturi, mai slab sau mai puternic alcoolizate. Rezultatele ei demonstreaza ca femeile care alapteaza pot consuma alcool in cantitati moderate. La doua ore dupa consumarea unui cocktail, alcoolul nu mai este prezent in lapte. Experimentul a fost distribuit pe Facebook de medicul Jack Newman, unul dintre cei mai cunoscuti experti si promotori ai alaptatului.

Iata cum a decurs experimentul:

Intr-o prima faza a experimentului, inainte de a consuma alcool, femeia a luat o mostra din laptele sau (aprox. 1 ml) in timpul alaptarii. Apoi, si-a preparat o bautura din 60 ml vodca (40% alc.) si 300 ml suc carbogazos (Sprite) pe care a consumat-o in 30 de minute. Dupa alte 30 de minute (la o ora dupa ce a inceput sa bea), a luat o noua mostra de lapte (1 ml) pe care a etichetat-o cu „imediat”. A mai trecut o ora si a mai luat o mostra pe care a etichetat-o cu „2 ore”. In aceste doua ore trecute de la inceputul consumarii primei bauturi nu a baut sau mancat nimic.

Intr-o alta zi, a consumat 500 ml de bere (4.3% alc.) si doua pahare cu vin (unul cu 60 ml si celalalt cu 180 ml vin) intr-o ora si jumatate. Dupa 60 de minute, a urmat si mostra „1 ora -3 bauturi”. O alta ora s-a scurs si a aparut o noua mostra: „2 ore – 3 bauturi”.

In timpul experimentului, mostrele au fost pastrate in frigider, la temperaturi optime, pentru a nu se altera. Cu ajutorul unui instrument avizat de un laborator de toxicologie, a inceput sa testeze laptele colectat.

Cantitatea de alcool gasita a fost dupa cum urmeaza:

  • in esantionul denumit „imediat”: 0,01370 mg/ml;
  • in esantionul „2 ore”: 0.0000 mg/ml;
  • in esantionul „1 ora – 3 bauturi”: 0.3749 mg/mL;
  • in esantionul „2 ore – 2 bauturi”: 0.0629 mg/mL.

Concluzia?

Cantitatea de alcool din laptele colectat la inceputul experimentului, dupa consumul primei bauturi, a fost echivalenta cu o cantitate de alcool care s-ar gasi in 30 ml de vodca (un shot) amestecata cu aproximativ 86 litri de suc. La doua ore dupa prima bautura, alcoolul a disparut complet din sange. Pentru a doua runda de bauturi, alcoolul masurat a fost echivalent cu o cantitate care s-ar gasi in 30 ml vodca si putin peste 31 litri de suc. La doua ore dupa cele trei bauturi, alcoolul a scazut, fiind exact ca intr-un amestec de 30 ml vodca si 94 litri de suc.

Asadar, cantitatile de alcool din laptele matern sunt insignifiante si nu ar afecta un bebelus. Natura ii protejeaza pe cei mici!

 

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *